Societat

COMMEMORACIÓ

Santa Coloma recorda el seu sant local

Equipaments de Santa Coloma duen el nom de sant Salvador d'Horta, que va néixer a la població el 1520

Fa 300 anys que el sant va ser beatificat i un acte a l'església i una placa commemorativa ho recordaran

Santa Coloma de Farners commemorarà aquest diumenge els 300 anys de la beatificació de sant Salvador d'Horta, que va néixer l'any 1520 a la capital de la Selva, concretament a l'hospital que hi havia al costat de l'església parroquial, on els seus pares feien d'hospitalers.

Els actes de la celebració es faran a la mateixa església parroquial a partir de les onze del matí. Consistiran en una glossa biogràfica, un parlament del bisbe de Girona, Francesc Pardo, i un concert a càrrec del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. També està previst que hi assisteixin personalitats provinents de llocs on el sant va deixar empremta, com ara Horta de Sant Joan, on va passar bona part de la seva vida com a franciscà, Platja d'Aro i Girona.

Tot i que el seu ministeri com a frare no el va exercir mai a Santa Coloma, importants equipaments duen el seu nom, com ara el parc de Sant Salvador, la residència geriàtrica de Sant Salvador d'Horta i el CEIP Sant Salvador d'Horta.

Diumenge es destaparà també una placa commemorativa dels 300 anys de la beatificació. Segons la biografia, va ser en el seu temps un sant molt popular per la gran quantitat de miracles que se li atribuïen, cosa que li va arribar a causar algun problema amb la inquisició. Un dels miracles més curiosos que se li atribueixen és el d'haver guarit una nena sordmuda de naixement que li van portar els seus pares des de Castella. Sembla que la seva intercessió li va tornar la parla, amb la peculiaritat que la nena es va començar a expressar en català, davant la lògica sorpresa dels seus pares.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.