Societat

El govern nega que vulgui acomiadar 4.000 professors i personal universitari

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, assegura que el professorat és permanent i que els costos d'aquesta mesura serien “inassumibles”

Diu que els convocants de la vaga de demà tenen una “visió conservadora” de la universitat

El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha negat aquest dimecres que el govern tingui la intenció d'acomiadar uns 4.000 professors i membres del personal d'administració i serveis (PAS) de les universitats. Aquesta és la xifra que calcula la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, que juntament amb la CGT ha convocat una vaga d'universitaris per a aquest dijous.

Castellà ha recordat que el professorat és permanent i que els costos d'acomiadar 4.000 docents serien “impossibles” d'assumir pel sistema universitari.

A més, ha volgut elogiar el paper dels equips directius i de gerència de les universitats públiques per “interioritzar” tant bé les restriccions pressupostàries.

Per això, ha suggerit que potser a algú li “molesti” aquesta situació i vulgui crear “alarma” parlant d'aquests suposats acomiadaments, tal com va fer la PUDUP en la convocatòria de vaga.

De fet, Castellà ha avançat que s'està estudiant la possibilitat d'incorporar 100 professors cada any.

Vaga “conservadora”

En referència a la vaga de demà, Castellà ha criticat la convocatòria d'aquest dijous i ha afirmat que els convocants tenen una “visió conservadora” de les universitats.

“És un ‘no' contundent a l'increment de la qualitat de l'oferta universitària i sobretot de la seva ocupabilitat”, ha defensat Castellà. També ha volgut desvincular la planificació de l'oferta de titulacions del “tòpic demagògic de la mercantilització”.

El secretari d'Universitats ha subratllat que, només la PUDUP i la CGT donen suport a l'aturada de demà i que els sindicats majoritaris CCOO i UGT, continuen “asseguts” a la mesa de negociacions.

En qualsevol cas, ha demanat que es respecti tant el dret dels que vulguin fer vaga com el d'aquells que vulguin donar classe i rebre-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.