Societat

educació

El govern planeja estrènyer vincles entre universitat i FP

Estudia que cicles formatius i facultats comparteixin professors

Convocada una vaga avui a campus i instituts

La Generalitat vol trencar els prejudicis negatius que hi ha sobre la formació professional i, per aconseguir-ho, està estudiant estrènyer els llaços entre els cicles formatius de grau superior i la universitat. El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, va anunciar ahir que el govern s'està plantejant facilitar l'accés dels estudiants de grau superior de cicles formatius a la universitat i viceversa a través de la convalidació d'assignatures (a hores d'ara, els estudiants universitaris no poden accedir a la formació professional superior). La idea –va explicar Castellà– és dotar de prestigi la formació d'FP i que l'alumne triï els estudis no tant en funció de si són universitaris o no, sinó en funció dels continguts que s'hi imparteixen. La integració dels ensenyaments “superiors” arribaria fins al punt que els professors podrien fer classe indistintament tant a la universitat com a la formació professional.

Castellà va aprofitar per carregar contra la convocatòria de vaga a l'ensenyament secundari i universitari d'avui, “en vigílies d'unes eleccions”. La vaga i les protestes han estat convocats per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) contra les retallades en educació.

LA FRASE

La vaga és un no contundent a l'increment de la qualitat de l'oferta universitària
Antoni Castellà
secretari d'universitats i recerca

Rigau ampliarà les zones educatives a Barcelona

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va avançar ahir que una de les primeres ciutats on s'ampliaran les zones i els criteris de zonificació escolar per a l a matrícula serà Barcelona. Ensenyament pretén que l'alumnat immigrat no s'acumuli a determinades escoles, allà on es concentra la població de nouvinguts. Però si es reparteix l'alumnat, també s'obliga els pares i els alumnes a desplaçar-se més. A Barcelona s'ampliaran les zones al Poble Sec i el Poblenou. Rigau ho va avançar en el transcurs de la presentació del pla d'escoles Tàndem, que vincularà dos centres educatius, un de referència en un àmbit i un altre amb necessitats específiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.