Societat

TRIBUNALS

Neix un diccionari jurídic català a la xarxa

L'Institut d'Estudis Catalans l'ofereix a través de la seva web a tots els operadors

Els juristes i la ciutadania disposen des d'ara d'una nova eina per expressar-se en català davant dels tribunals de Catalunya. Es tracta d'un diccionari jurídic català, que de forma gratuïta ofereix l'Institut d'Estudis Catalans a través del seu web: http://cit.iec.cat/DJC.

Josep Cruanyes, president de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics (filial de l'Institut), explica que han trigat més de deu anys a concloure aquest projecte, que va iniciar Josep Mas i Solench, tant per la complexitat com per la manca de finançament.

En l'elaboració del diccionari han treballat més de 300 professionals, i la primera edició tindrà uns 8.000 termes, amb la voluntat d'actualitzar-los. Cruanyes detalla que a banda de diccionari és una enciclopèdia jurídica dels distints àmbits del dret. Per exemple, s'inclou fraseologia, expressions llatines, història del dret i de juristes destacats, així com els diferents conceptes del dret civil català, que en un futur proper es vol ampliar amb les especificitats que tenen a les Illes Balears, València i Andorra. “És una eina a disposició de tothom, especialment per a la sala contenciosa administrativa del TSJC que només sentencia un 1,4% en català malgrat que rep la majoria d'expedients en català”.

El diccionari jurídic, premiat en el Dia de la Justícia, es presenta dimarts vinent al Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.