Societat

educació

El govern valencià diu ara que mantindrà la immersió

Educació insisteix en la intenció d'introduir l'anglès com a llengua vehicular però sense percentatges

El govern valencià es va comprometre ahir, en una reunió amb els sindicats de l'ensenyament en què també va ser present Escola Valenciana, a mantenir els programes de línia en valencià i castellà en l'ensenyament, en contra dels plans heretats de l'etapa de Camps.

L'anterior conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, va projectar un decret sobre plurilingüisme que preveia unificar totes les modalitats en una de sola amb un terç d'hores lectives en castellà, un altre terç en català i un altre en anglès, una mesura que va ser rebutjada per les entitats en defensa de la llengua perquè hi veien perillar l'ensenyament en català. I l'actual govern finalment ha fet marxa enrere.

El director general d'Ordenació i Centres, Rafael Carbonell, va consensuar amb els representants sindicals que l'anglès s'introduirà des dels tres anys d'edat i que s'activarà una segona llengua estrangera a partir del tercer cicle de l'educació primària, amb l'especificació que “no es plasmaran percentatges de presència en el currículum”, va informar Carbonell, que va afegir que, “en qualsevol cas, el futur programa plurilingüe no ha de minvar la presència del valencià a l'escola; sempre respectant la llei d'ús i en el marc de la normalització”.

Els sindicats i Escola Valenciana van valorar “molt positivament” el canvi d'actitud i la van atribuir “al rebuig de la comunitat educativa a l'esborrany del decret”.

LA FRASE

El futur programa plurilingüe no ha de minvar la presència del valencià a l'escola
Rafael Carbonell
Director de centres docents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.