Societat

La crisi també es nota als bisbats catalans

Els vuit bisbats catalans van fer la setmana passada la seva tradicional Jornada de Germanor, durant la qual recullen les aportacions dels fidels. Els fons que hi destinen els catòlics representen la meitat dels pressupostos de l'Església catalana, mentre que l'altra meitat prové de les assignacions estatals del Ministeri d'Hisenda, bàsicament.

L'Església catalana, precisament, ha pogut superar l'extraordinari augment de les tasques socials que la crisi ha provocat, amb un millor repartiment dels fons estatals. Els últims anys ha augmentat força el percentatge d'ingressos, de forma que el dèficit fiscal global de Catalunya –que també patia l'Església– s'ha amortit pel canvi en el sistema de repartiment adoptat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). I és que els pressupostos de Càritas i altres entitats benèfiques d'ajut social s'han hagut d'augmentar en un 44% en només un any. Les remuneracions dels preveres s'han congelat i les aportacions per pagar les tasques dels laics augmenten lleugerament perquè cada cop n'hi ha més treballant a les parròquies. Del balanç econòmic dels bisbats d'aquest 2010 destaca també que el de Barcelona quasi va tancar el pressupost de la visita de Benet XVI sense dèficit. L'estada papal va costar 1,3 milions d'euros i les aportacions recollides es van tancar amb 1,2 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.