Societat

societat

El no de 1.477 veïns de Sant Hilari, Hostalric i Arbúcies a les retallades

Només 19 s'hi manifesten a favor, en el marc d'una jornada de votacions marcada per la pluja

El resultat el faran arribar al president català

Un total de 1.504 persones van participar ahir en la consulta popular que la plataforma La Selva Units pel CAP va convocar sobre les retallades de la Generalitat, especialment a la sanitat. Cal recordar que alguns integrants d'aquestes plataformes dormen als CAP, tancats des del 12 de setembre en horari nocturn. Una àmplia majoria, 1.477, va respondre que no estava d'acord amb les retallades i només 19 van dir que sí. Hi va haver-hi 3 vots en blanc i 5 de nuls. La consulta buscava fer veure als veïns els efectes negatius de les retallades i que, com en altres països europeus, és bo sotmetre a consulta aspectes rellevants de la societat.

Els resultats els volen fer arribar directament al president de la Generalitat, perquè la plataforma manté que el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, juga a favor de la sanitat privada. I les signatures recollides durant la jornada han de servir per fer el gruix que cal per fer arribar al Parlament una iniciativa legislativa popular.

La jornada va transcórrer amb tota normalitat, tot i que la pluja va fer acte de presència de forma intermitent. A Hostalric, hi havia tres meses –a l'escola, a l'institut i a la plaça dels Bous–, a Sant Hilari, una a la plaça Gravalosa, i a Arbúcies, una a la plaça Can Reus. No es va celebrar a Breda, pels pals a les rodes que, segons la plataforma, els havia posat l'alcalde –per això al seu moment van repartir fullets demanant que no es votés CiU–. A Anglès i Amer, la consulta es fa dimecres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.