Societat

El Moviment Feminista critica la reducció de l'atenció a les víctimes de violència masclista

El col·lectiu fa una crida a participar en la manifestació del 25 de novembre

El Moviment Feminista de València ha emés un manifest en què demana el compromís per part de partits polítics, institucions i ciutadania per a eradicar la violència masclista que al País Valencià ha suposat la mort de set dones en l'últim any.

En el manifest critica que “amb el pretext de la crisi econòmica, s'estan reduint els serveis prestats a les dones víctimes de violència, empitjorant les condicions laborals de professionals que atenen aquestes situacions de violència i degradant així la qualitat d'aquests serveis”.

Com a exemple posa l'eliminació pel Govern Valencià del Centre Reina Sofía per a l'estudi de la Violència. “Una eliminació que no s'entén” atés el nombre de dones assassinades i les moltes denúncies per maltractaments realitzades en els jutjats.

El Moviment Feminista reclama la realització de l'informe anual que exigeix la llei d'Igualtat de la Generalitat Valenciana i que, assegura, “faria evident la falta de resposta davant aquest drama, com també el desinterès de la Generalitat en complir les lleis. També ha denunciat la “falta de voluntat política per a promoure la prevenció de la violència en els centres escolars” i ha fet una crida a participar en la manifestació convocada pels moviments feministes d'arreu del món per al proper 25 de novembre contra la “greu injustícia patriarcal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.