Societat

Triomf del Barça i del futbol a San Siro

Els blaugrana guanyen 2-3 al Milan en un partit farcit d'espectacle dedicat a Santi Vilanova

Els de Guardiola s'asseguren el primer lloc del Grup H de la Lliga de Campions

Els jugadors del Barça han enviat aquest dimecres el millor missatge de suport al seu segon entrenador, Santi Vilanova, operat de la glàndula paròtide: guanyar al Milan en un duel trepidant.

Cap dels dos equips que s'han enfrontat aquest vespre a San Siro no ha escatimat espectacle, però finalment el domini del joc ha estat dels blaugrana, que s'han imposat per 2-3.

Amb aquest victòria els blaugrana s'han assegurat el primer lloc del grup H de la Lliga de Campions.

El festival de gols de la primera part l'ha inaugurat Van Bommel amb un gol en pròpia porta al minut 13 que ha suposat el 0-1 a favor dels visitants. Sis minuts després, l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic ha marcat el primer gol per al Milan, ara sí a la porteria que tocava, i ha igualat el marcador.

Quan encara no passava mitja hora, Aquilani ha provocat un penal favorable al Barça per una entrada a Cesc. L'encarregat d'executar-lo ha estat Messi, que s'ha endut una targeta groga per aturar-se i abans de xutar i ha hagut de repetir la jugada. A la segona, però, no s'ha entretingut i ha marcat l'1-2.

A la segona part els dos equips han continuat jugant un partit d'alta tensió, si bé una mica menys que a la primera, amb ocasions clares per als dos contrincants.

Així, al minut 54 Boateng ha tornat a posar en taules el marcador. Però els catalans han controlat amb encert la fase final del partit i Xavi, al minut 63, ha sentenciat amb el 2-3 definitiu.