Societat

religió

Catalunya es difon a Roma a través de Gaudí

S'obre al Vaticà l'exposició ‘Gaudí i la Sagrada Família. Art, ciència i espiritualitat'

L'arquitecte Antoni Gaudí és el “paradigma de la tècnica, l'art i la fe”, i la seva obra mestra, la basílica de la Sagrada Família, és “el senyal visible del Déu invisible, molt necessari en la societat occidental europea, amb un marcat nivell d'indiferència religiosa”. Així ho va dir ahir al Vaticà el cardenal Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell de la Cultura durant l'acte d'inauguració de l'exposició Gaudí i la Sagrada Família. Art, ciència i espiritualitat.

L'exposició, impulsada per la Fundació Joan Maragall i el Patronat de la Sagrada Família, reflecteix les bones relacions entre l'Església catalana i el Vaticà, unes bones relacions que van culminar l'any passat amb la visita de Benet XVI a Barcelona. En l'acte d'inauguració de l'exposició, que, de fet, és una porta oberta perquè Roma i els italians coneguin de prop la cultura catalana, va estar presidida pel cardenal Ravasi, un dels pesos pesants del Vaticà. La delegació catalana l'encapçalaven per un cantó el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i per la part política el president de la Generalitat, Artur Mas.

L'exposició tancarà el 13 de gener amb un acte en què cantarà l'Escolania de Montserrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.