Societat

societat

Rebuig a la violència contra les dones arreu de les comarques gironines

En la celebració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, es va tenir un record especial per a les dues víctimes d'aquest 2011 a la demarcació

El dia internacional contra la violència de gènere va generar ahir nombrosos actes a la demarcació per rebutjar una situació que ja ha costat la vida a 54 dones a l'Estat al llarg d'aquest 2011.

A Girona, la plaça del Vi va ser l'escenari de la tradicional lectura del manifest unitari de rebuig a la violència de gènere, amb la participació de centenars de persones. Des d'aquest punt es va iniciar una marxa de torxes silenciosa pel centre de la ciutat. La subdelegació del govern de l'Estat també va fer un acte de commemoració. La responsable de la Unitat Contra la Violència envers les Dones, Fefa Gómez, va llegir un manifest recordant les 54 morts d'aquest any i els dos casos gironins, a Bescanó i a la mateixa capital gironina. També el consorci de Benestar Social del Gironès va fer un doble acte simbòlic primer davant la seu del consell comarcal i posteriorment davant l'Ajuntament de Salt “per mostrar el seu rebuig a la violència que pateixen les dones”.

A Banyoles s'ha realitzat una campanya de conscienciació, en què han participat 150 homes fotografiant-se en un gest de dir prou a la violència contra les dones. Les imatges es van penjar en un mural a la plaça Major, on es va llegir el manifest. També es va iniciar una caminada i una encesa d'espelmes. L'Ateneu Obert de la Dona va organitzar un col·loqui titulat Mirades dolces, violència zero. A Olot, es va programar una concentració a les escales de l'església de Sant Esteve, amb diversos parlaments.

A diversos pobles del Baix Empordà s'han fet concentracions. A Palafrugell, que ha aplegat unes 50 persones, s'ha fet un “no” amb espelmes, a part de recitar escrits i cantar cançons amb Neus Mar i Josep Bastons, a plaça Nova.

Acte al claustre de la Diputació

Jaume Torramadé per la Diputació de Girona, Eudald Casadessús per la Delegació Territorial del govern a Girona i Carles Puigdemont en nom de l'Ajuntament, van presidir un acte institucional conjunten motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones ahir al migdia al claustre de la Diputació. Sílvia Escuder, actriu i professora de teatre, va llegir-hi un manifest en la qual va apuntar la necessitat d'anar cap a “un nou model de ciutadania que permeti esborrar el sexisme de les estructures socials, econòmiques i polítiques.” L'alcalde de Girona i el delegat del govern van tancar l'acte encenent dues espelmes en memòria de les dues gironines assassinades durant el 2011.

E. C.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.