Societat

Demanen barracons escolars amb data de caducitat

Pares d'alumnes volen que cap alumne estudiï en instal·lacions provisionals més de tres anys

La Fapac creu que és un termini suficient per a construir l'escola definitiva

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha sol·licitat aquest dissabte que cap alumne estudiï en barracons més de tres anys, en entendre que es tracta d'un termini raonable per fer els tràmits necessaris que implica la construcció d'una escola definitiva.

La Fapac, que agrupa més de 2.000 associacions de mares i pares de Catalunya i representa 300.000 famílies, ha dut a terme actes a Barcelona, Mataró, Lleida i Tarragona per reclamar aquest compromís a les administracions mitjançant la presentació d'un manifest públic i la recollida de firmes.

L'entitat, amb el lema Construir escoles és construir futur, ha considerat que els barracons ben condicionats poden ser un lloc “molt digne” per posar en marxa una nova escola, tot i que ha precisat que tres anys és un temps suficient per construir les instal·lacions definitives.

De fet, la Fapac ha considerat que l'escolarització en barracons hauria de coincidir tan sols amb l'etapa d'educació infantil de 3 a 6 anys, ja que en l'etapa de primària “els espais limitats es fan insuficients”.

Per tot això, l'entitat ha demanat una millor planificació dels equipaments educatius, una informació transparent i fluida sobre els projectes i la constitució d'una taula de seguiment amb la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat per vetllar pel compliment del nou calendari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.