Societat

solidaritat

Els comerços gironins recullen de mitjana una tona d'aliments

Els organitzadors de la campanya del Gran Recapte a la demarcació es mostren satisfets amb la participació i col·laboració dels ciutadans i afirmen que superaran l'objectiu dels 100.000 quilos

La generositat dels gironins en la campanya del Gran Recapte convocat pel Banc dels Aliments ha quedat un altre cop demostrada tant pel que fa al volum de productes alimentaris que s'han donat com en la important participació de voluntaris, més de 1.200. Les primeres dades de què disposen els organitzadors de la campanya que es va dur a terme els dies 25 i 26 en 130 establiments comercials de la demarcació de Girona posen en relleu que la mitjana d'aliments recaptats per punt de recollida és de 1.100 quilos, una xifra superior a la mitjana de la campanya de l'any passat, que va ser de 750 quilos. “Crec que al ritme que anem superarem l'objectiu que ens havíem marcat per a la demarcació, i que era arribar a les 100 tones”, va manifestar ahir Glòria Alzamora, coordinadora de la campanya al territori gironí.

Alzamora va destacar la col·laboració de la societat civil en aquesta campanya no únicament en les grans poblacions sinó també en els petits municipis on, en alguns d'ells, tot i no disposar de cap supermercat, s'ha muntat un punt de recollida que, en alguns indrets, hi serà durant tota la setmana. Dels diferents aliments que es demanaven en aquesta campanya, la llet ha estat el producte estrella. En no disposar d'un magatzem central, la major part de les entitats beneficiàries ja van recollir, dissabte mateix, les caixes de menjar per distribuir-les. Alzamora creu que amb els resultats d'aquesta campanya de recaptació es podran cobrir les necessitats de la població gironina més desfavorida fins que, entre final de gener i primer de febrer, arribi una nova remesa d'aliments de la Unió Europea.

LA XIFRA

1.100
quilos
d'aliments són els que va recollir, de mitjana, cada establiment comercial de la demarcació.

A Olot, se superen tots els registres

La Recapta d'Aliments va superar dissabte passat de llarg a Olot els registres de l'any passat, amb 14.121 quilos d'aliments i productes bàsics donats pels olotins als deu centres atesos per 200 voluntaris. L'any passat, van ser 9.364 quilos i, en el global de la Garrotxa, 11.754. La recollida continua oberta als centres de culte del Grup de Diàleg Intereligiós d'Olot i a la resta de municipis garrotxins. L'organització és del Consorci d'Acció Social, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.