Societat

Els Mossos desallotgen l'edifici ocupat al carrer d'Hostafrancs

Un centenar de persones es concentren davant l'Habitatge 18N per oferir resistència pacífica

La policia buida l'edifici sense incidents i un grup de manifestants talla la Gran Via durant alguns minuts

Aquesta matinada s'ha produït el desallotjament de l'edifici situat al carrer Hostafrancs 1, ocupat pel moviment dels “indignats” el passat 18 de novembre. Tot i la resistència pacífica de les persones que s'hi han concentrat per intentar aturar la intervenció, la policia ha retirat tots els ocupants de l'immoble.

Els fets han començat cap a un quart de sis de la matinada quan onze dotacions de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra han arribat per la carretera de la Bordeta per portar a terme el desallotjament. Els agents han tallat tots els accessos a l'illa de cases situada entre l'esmentat carrer i el de Sant Roc.

Un centenar de persones s'havien concentrat davant l'immoble per intentar aturar el desallotjament després que l'Assemblea de l'Habitatge 18N confirmés aquest nit passada la imminència de la intervenció policial.

El col·lectiu ha portat a terme una acció de resistència pacífica per impedir el pas dels policies. Tres persones s'han penjat amb d'escalada a la façana de l'edifici i un policia ha hagut de fer el mateix per retirar-los.

Cap a tres quarts de set del matí, els Mossos han donat per finalitzat el desallotjament sense que s'hagin produït incidents ni ferits.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat 14 persones de l'interior de l'immoble, malgrat que asseguren que no eren famílies, informa l'ACN. Es desconeix de moment si s'ha fet alguna detenció.

Tall a la Gran via

Poc després, alguns dels concentrats han bloquejat la Gran Via amb contenidors a l'altura del carrer Moianès durant alguns minuts i s'han registrat problemes de trànsit a la via.

Poc abans de tres quarts de 10 del matí, el dispositiu policial s'ha retirat de la zona després de tapiar l'accés a l'habitatge amb una reixa metàl·lica.

Un cop buidat l'edifici, la policia ha dipositat els objectes trobats a l'interior en una plaça propera. Tot i que en un principi s'ha permès als ocupants recuperar les seves pertinences, al cap de molt poca estona els serveis de neteja han començat a retirar-les.

Habitatge “recuperat”

La comissió d'habitatge de l'Assemblea de Sants va ocupar aquest edifici del carrer Hostafrancs el passat 18 de novembre al terme d'una manifestació del moviment dels “indignats”.

El col·lectiu va posar l'“habitatge recuperat” –un immoble nou de quatre plantes, embargat a la constructora abans que els pisos es posessin a la venda– a disposició de famílies en “situació d'urgència social”.

Amb aquesta acció, volien denunciar “la injustícia social que cada dia més persones es quedin al carrer, privades d'un sostre digne i abocades a una veritable situació d'emergència social”, segons explica l'Assemblea de l'Habitatge 18N en un comunicat.

Els “indignats” destaquen que, “segons estadístiques recents”, 3.417.064 cases buides a tot l'Estat (un 13% del total d'habitatges) i més de 300.000 famílies han perdut casa seva en els últims 3 anys. Així mateix, les dades de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) assenyalen que cada són desnonades 40 famílies a Catalunya, i unes 300 en el conjunt de l'Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.