Societat

col·lectius

La pobresa ja atrapa el 20% dels catalans

La mitjana d'ingressos d'una família és de 27.834 euros anuals

Un 19,9% de la població a Catalunya es trobava en risc de pobresa durant el 2010, el que és el mateix que una de cada cinc persones. Aquest indicador del risc de pobresa continua creixent, en concret 1,5 punts més que el 2009 i se situa a 3,5 punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea.

El risc, però, continua sent més alt en el cas de les dones, en què un 21,3% del total d'elles es troba en aquesta situació, en canvi, en el cas dels homes, tot i que augmenta, es queda en el 18,6% del total.

Pel que fa a franja d'edats, entre els menors de 16 anys la taxa de risc és del 23,7%, entre les persones de 16 a 64 anys el risc a la pobresa augmenta 3 punts fins al 18,6% i pel grup de majors de 65 anys es redueix en 3,7 punts. En total de mitjana les llars catalanes van ingressar 27.834 euros nets anuals, un 0,8% menys que l'any anterior.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, després de conèixer el resultat de l'enquesta de l'Idescat, ha demanat al govern que acceleri el Pacte Nacional per l'Eradicació de la Pobresa que li va demanar el Parlament fa dos mesos. Les entitats aposten per augmentar en un 75% el nivell d'ocupació i reduir la taxa d'abandonament escolar, entre altres mesures.

Accés al Pirmi

Les entitats van alertar, també, que el proper març es duplicarà el nombre de persones en atur que deixaran de percebre la prestació per desocupació i s'arribarà per tant a 173.495 persones. La Taula del Tercer Sector ha aprofitat per denunciar els “criteris restrictius” que s'apliquen perquè algunes persones puguin accedir a algun tipus de prestació, com és el cas de la Renda Mínima d'Inserció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.