Societat

El Mallol celebra els dos dies de la Fira de Sant Nicolau

La fira omple d'animació medieval aquest poble de la Vall d'en Bas

Es repeteix el sopar de Ponç II al Rourell

La Vall d'en Bas reviu dilluns i dimarts de la setmana vinent el seu passat medieval amb la Fira de Sant Nicolau, que s'ha consolidat com una cita preferent, amb més de 10.000 visitants, del calendari de fires ambientades a l'Edat Mitjana. Aquest any, l'Ajuntament ha hagut de reduir el pressupost, però, hi ha posat imaginació per finançar-la. Per això, posa a la venda butlletes, a 5 euros, per participar en la rifa d'una macropanera amb productes i serveis del municipi –estades a cases rurals, lots d'embotits, etc.

El sopar medieval al Rourell i el puig del Mallol torna a ser l'epicentre de la fira. El sopar es repeteix perquè l'any passat va ser un èxit de públic. Convocat per l'encarnació de Pons II, un dels senyors feudals del Vescomtat de Bas, i la seva dona, l'àpat oferirà tot tipus de plats de l'època i l'ambientació d'actuacions també d'estil medieval. I, el Mallol, punt neuràlgic de la casa de Bas i del misteri de la bruixa Estruga i molt a prop de la casa del cabdill remença Francesc de Verntallat, tindrà les parades de la fira. N'hi haurà més que no pas l'any passat i de tot tipus de productes artesans. Destaquen l'espectacle d'un faquir, tornejos de cavallers, dinars populars, demostracions d'oficis antics, tallers medievals, hi ha la presó medieval, la mostra de bestiar, concurs de dibuix infantil, una sortida excursionista i el ball de la Bruixa. A més, s'obrirà la notaria.

Tot i les limitacions del pressupost, l'animació als carrers del Mallol també serà més nombrosa: cercaviles, lluites, danses...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.