Societat

Els estudiants protesten contra el pla de governança

Els rectors estan reunits per definir la futura estructura de les universitats amb l'objectiu de millorar i modernitzar el sistema

Els universitaris hi veuen un intent de retallar serveis i privatitzar l'educació

Gairebé un centenar d'estudiants es concentren davant del departament d'Universitats, a Via Laietana de Barcelona, en protesta per una reunió de rectors d'universitats que debaten el pla de governança, que ha de definir l'estructura de les universitats. Amb una gran pancarta desplegada que diu Aturem la governança i la privatització, els joves tallen els carrils de baixada de la Via Laietana i tenen intenció de quedar-se davant l'edifici mentre duri la reunió. Els estudiants també criden consignes com “Mas retalla't els collons” i “el fill de l'obrer a la universitat i el fill del banquer al camp a treballar”.

Aquest nou pla de governança té com a objectiu millorar i modernitzar el sistema de les universitats en el termini d'un any, segons el govern, però els estudiants hi veuen un intent de retallar serveis i privatitzar l'educació. La comissió que estudia aquest nou pla, impulsat per la Secretaria d'Universitats i Recerca, es reuneix aquest dimecres amb els rectors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.