Societat

turisme

Els focs de Blanes i Climent Guitart, premis de turisme

El conseller d'Empresa i Ocupació va anunciar que es farà un pla estratègic per impulsar el turisme català i, molt especialment, el més conegut arreu, com és el cas de la Costa Brava

L'Auditori de Girona es va omplir ahir amb la festa que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona per atorgar el premi G! 2011 a les iniciatives turístiques de les comarques gironines. El premi en la categoria honorífica Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, va ser per a Climent Guitart, i el premi a les iniciatives empresarials Xiquet Sabater va ser per a l'Ajuntament de Blanes, com a organitzador del concurs de focs artificials.

Pel que fa als premis de comunicació, els van rebre un reportatge publicat en la revista holandesa Reiz & Magazine sobre el senderisme a la Costa Brava i un reportatge de la cadena de televisió italiana Rai Uno dedicat a Catalunya i a la Costa Brava.

El premi de recerca turística Yvette Barbaza va quedar desert.

Com a novetat es va anunciar una nova categoria dins dels premis de comunicació turística per als treballs d'internet.

L'acte el va presidir el president de la Diputació, Jaume Torramadé, que va anunciar que hi hauria novetats que els fan ser “optimistes” sobre el futur immediat de l'aeroport de Vilobí d'Onyar. També es va manifestar optimista amb el funcionament previst per al 2012 del tren d'alta velocitat i la importància que van adquirint els ports marítims, com ara el de Palamós i Roses.

Abans havia parlat el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de catalunya, Francesc Xavier Mena, que va recordar l'esforç de les administracions per arribar a un acord amb Ryanair i dels contractes per aconseguir vols entre Rússia i Ucraïna des de l'aeroport gironí.

Mena va assegurar que a Catalunya actualment el turisme és el sector líder en el desenvolupament econòmic. Va dir que hi ha en procés un pla estratègic per al desenvolupament del turisme fins al 2015.

LA FRASE

Tirarem endavant un pla estratègic per impulsar el turisme de Catalunya fins al 2015
Francesc Xavier Mena
conseller d'empresa i ocupació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.