Societat

HISENDA MUNICIPAL

Alumnes de Sils elaboren els ornaments de Nadal

Substituiran els llums habituals, que aquest any l'Ajuntament ha decidit suprimir seguint un criteri d'estalvi del consum energètic

Els alumnes de les escoles Jacint Verdaguer i Els Estanys i de la SES (secció d'educació secundària) de Sils s'han encarregat aquest any de confeccionar els ornaments nadalencs que des de dimecres vesteixen els plàtans del passeig de la vila i que avui s'instal·laran també a la plaça dels Esports en substitució dels habituals ornaments lluminosos.

Ha estat una iniciativa de l'Ajuntament, que, seguint el criteri d'estalvi marcat ja en el mandat anterior, ha demanat la col·laboració dels diferents centres educatius, i els resultats que s'aprecien en la fotografia són prou destacats: un sostre d'estrelles de neu, avets i campanes enllaçades il·lumina l'espai públic amb els seus colors vius i sense generar cap cost energètic.

Aquesta acció compartida entre el consistori, que ha facilitat el material, i els alumnes, que hi han posat la feina, presenta un doble avantatge: per una banda, la necessària contenció econòmica en temps difícils en què les administracions han de fer un esforç per establir prioritats, i, per l'altra, l'actuació educativa respecte als mateixos artistes, ja que elaborant els ornaments s'han conscienciat de la necessitat de no gastar en va, de respectar el medi ambient i de participar en un projecte col·lectiu en benefici del poble.

El criteri de l'Ajuntament ha estat en els últims anys reduir la despesa. L'any 2010 va destinar 5.499 euros a lloguer d'ornaments, lloguer de grua i instal·lació a la xarxa, una quantitat notablement inferior als 14.048 euros del 2009 o, encara més, als 30.282 de l'any 2006, quan la crisi no s'ensumava.

Enguany l'alternativa ha vingut de la creativitat dels alumnes, que ha proporcionat un estalvi més gran.

LA XIFRA

5.499
euros són els diners
que l'Ajuntament va destinar l'any passat a la instal·lació dels ornaments lluminosos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.