Societat

Vora 3.000 persones es manifesten a Castelló per l'escola en valencià

La reivindicació al carrer culmina l'homenatge a les Normes de Castelló

Vora 3.000 persones han acudit aquesta vesprada a la manifestació convocada per la plataforma Castelló per la Llengua amb el lema “Per una escola valenciana, pública i de qualitat”, com a culminació dels actes organitzats per commemorar la signatura de les Normes de Castelló de 1932.

Els participants han reivindicat el manteniment de les línies en valencià davant el model trilingüista que planeja incorporar el govern valencià. A més, han clamat per la recupeció de TV3 i IB3 al País Valencià i per un Canal 9 “digne”, que impulse la normalització del valencià. També s'ha demanat una “entesa” entre l'Institut d'Estudis Catalans i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, de manera que aquesta reconega “sense subterfugis” la unitat de la llengua catalana.

Durant la manifestació s'ha rendit homenatge a les Normes amb la Muixeranga i unes albaes a càrrec de Pep Martí davant de la Casa Matutano, on es va dur a terme la signatura de les Normes, al carrer de Cavallers. L'escriptor Vicent Usó ha llegit el manifest i després ha actuat el cantautor Josep Lluís Notari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.