Societat

La contraportada

Nadala ferroviària

La plataforma El Ripollès Existeix ha editat una altra nadala per reivindicar la doble via entre Barcelona i Ripoll amb els diners de l'AVE

Com passa el temps! Fa vint-i-cinc anys, l'Associació Net i Bonic de Ripoll, amb Amós Miguélez al capdavant, va aconseguir engrescar la societat ripollesa amb el seu tren. Un tren tocat de mort, que els polítics de torn volien deixar morir després d'una llarga agonia. Net i Bonic va remarcar la importància estratègica de la línia fèrria que uneix Barcelona amb la Tor de Querol a través de Puigcerdà, que és, per tant, internacional.

Continua essent la via de comunicació més recta i directa entre la capital catalana i París. I ho continua essent, en part, gràcies a la tossuderia de Net i Bonic, que va muntar un carrilet reivindicatiu per dur polítics fins a l'anomenat Tren dels Gladiols. Un Talgo, que en aquell moment era el paradigma de la velocitat ferroviària, que va anar de Barcelona a París per Puigcerdà i Tolosa de Llenguadoc i que, a cada estació, parava perquè els de Net i Bonic hi platessin gladiols. Va ser tot un èxit i no només això, sinó que van aconseguir mobilitzar a qui tocava per salvar la línia. No és que aquesta línia estigui actualment en les millors condicions, sobretot al tram entre Ripoll i Puigcerdà. Sí, però, que és veritat que, com a mínim, no està tocada de mort.

Coincidint amb aquest vint-i-cinquè aniversari, la plataforma El Ripollès Existeix ha publicat una nadala reivindicativa i commemorativa del Tren dels Gladiols que lliga amb el tarannà reivindicatiu de l'entitat que fa deu anys que aplega a entitats, expolítics i persones a títol particular que han creat un espai de debat públic i de generació de propostes en defensa del territori.

Aquesta nadala fa al·lusió al tancament de la línia d'alta velocitat entre Toledo i Albacete perquè només tenia una mitjana de 9 usuaris. El comentari dels usuaris del tren de Ripoll és molt explícit. L'entitat compleix deu anys i també ho celebra amb la nadala, i ho fa palès amb dos logotips. Ara, aquesta nadala del Ripollès Existeix ja és tot un clàssic del Nadal a la comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.