Societat

seguretat

Mossos i Bombers, units contra les retallades

Els cossos de seguretat es manifesten a Barcelona

Uns 12.000 membres dels cossos de seguretat, segons els organitzadors, i 5.500, segons els Mossos d'Esquadra, es van manifestara ahir a la tarda pel centre de Barcelona per reclamar que s'aturin les retallades en l'administració pública. La marxa, formada per integrants dels cossos de Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, funcionaris de presons i Agents Rurals, va sortit de la plaça Urquinaona i va culminar davant el Palau de la Generalitat. La pancarta amb el lema unitariCossos especials en lluita: amb la seguretat pública no s'hi juga”, va encapçalar la manifestació.

Amb aquesta protesta unitària, els sindicats van voler mostrar el seu rebuig a “les brutals mesures” del govern, que suposen “una importantíssima retallada de les condicions laborals dels empleats públics” i afecten “directament els drets socials de tots els ciutadans”, segons va explicar un portaveu. Els sindicats adverteixen que el govern ha “tibat massa la corda, fins a arribar a trencar-la”, en referència a la retenció “arbitrària” d'una part de la paga extraordinària dels funcionaris.

Sirenes

La concentració va tenir un punt colorista, perquè els bombers hi van acudir amb els seus uniformes i cascos reglamentaris. També va ser sorollosa, perquè durant el recorregut es van fer sonar clàxons i sirenes eixordadors per cridar l'atenció dels ciutadans que transitaven pel centre de la ciutat, molts d'ells, turistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.