Societat

Barcelonès

TMB vol congelar sous o fer un ERO temporal

La direcció de TMB ha plantejat al comitè d'empresa una congelació salarial per a 4.200 mecànics i conductors, per tal d'estalviar 14 milions d'euros, segons informa ACN. Si no s'accepta, fonts de l'empresa asseguren que es posarà sobre la taula un expedient de regulació d'ocupació (ERO). La direcció explica també que les mesures no afectaran els treballadors fora de conveni, que ja s'han
abaixat el sou dos cops.

El sindicat UGT denuncia que l'empresa no “garanteix” que la congelació salarial sigui “suficient”. La mesura s'emmarca en la reducció dels recursos per a les empreses de transport públic de l'ATM. El sindicat hi afegeix que, en cas que s'acullin a la congelació salarial, la companyia tampoc assegura que, quan renovi el nou contracte programa d'aquí a tres mesos, no s'apliquin noves “mesures i retallades” a la plantilla. En una nota, el comitè també va denunciar que la direcció “suprimeixi” serveis als ciutadans i “exigeixi esforços a la plantilla”, però alhora “es negui a facilitar i detallar informació d'altres despeses” com ara les externalitzacions de serveis i els sous dels directius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.