Societat

Baix Penedès

Calafell reclama més passos a la via

La mort fa una setmana d'una dona que va travessar la via aixeca les crítiques dels veïns que reclamen més passos subterranis per frenar l'incivisme

Adif està tancant ara tota la via per aturar-ho

El govern localva reclamar a l'octubre que es fessin més passos per frenar el trànsit temerari

Desenes, per no dir centenars de calafellencs creuen cada dia a banda i banda del tren per diversos passos oberts entre reixes o maons com els que il·lustra aquesta informació, com es feia fa mig segle. Miren a banda i banda i creuen la via confiats que si no s'escolta el tren no els enganxarà. S'hi poden trobar des de joves que passen amb certa pressa fins a avis que ho fan amb bastó. El pas temerari de la via, sobretot en el tram de Segur de Calafell, s'ha convertit en “un costum”, reconeixen els veïns, perquè per passar a l'altra banda cal donar una volta massa gran. El municipi compta amb cinc passos subterranis o elevats a banda i banda, tres a Calafell i dos a Segur de Calafell i els de Segur es troben a banda i banda del nucli amb una distància de prop de 700 metres entre ells i molt allunyats de la zona comercial.

La imprudència va fer que el passat 4 de gener un tren de Rodalies s'emportés una dona de 74 anys que va creuar la via quan es feia fosc per un forat d'una tanca per anar a buscar menjar a un contenidor d'un supermercat de la zona. El cas ha crispat els ànims de les associacions de veïns del nucli que han començat a preparar accions perquè Adif s'adoni de la situació i posi més passos subterranis. Elena Santos, presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris de Segur de Calafell, l'entitat veïnal que representa des de fa 25 anys els veïns de la zona, explica que “la intenció és fer accions com ara tallar la C-31. També volem reunir-nos amb l'alcalde perquè s'ha de fer alguna cosa. No podem esperar que torni a passar un altre cop. Com que la distància entre passos és molt gran, la gent travessa les vies entremig”. El cas de la dona que va morir la vigília de la cavalcada de Reis no només ha mobilitzat els veïns i ha omplert de comentaris els blocs locals sinó també l'Adif, l'ens gestor de les infraestructures ferroviàries, que ha començat a tancar tota la zona per evitar el pas de veïns a banda i banda, segons han confirmat fonts municipals, des del Vendrell cap a la zona de l'incident.

L'alcalde Joan Olivella (CiU) i el responsable d'Obres de l'ens local es van reunir aquesta setmana amb responsables de l'ens gestor a l'octubre –amb l'anterior govern de l'Estat– per reclamar-los que activin la construcció de passos subterranis i el tancament de tot el tram per evitar que la gent creuï les vies, però fins ara no s'ha concretat l'inici de les obres del pas. L'únic que es va aconseguir pactar sobre el paper va ser la futura creació d'un pas subterrani a l'alçada del carrer Pisuerga. Fa anys, l'anterior govern que liderava el PSC havia proposat fins a cinc passos, però Adif no ho va acceptar.

Aquests dies el cas de la dona s'ha convertit en el principal tema de conversa al mercat del nucli i a internet. Els responsables d'un dels blocs del municipi han penjat diversos vídeos al Youtube on es denuncia el cas i es mostra com els veïns creuen les vies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.