Societat

seguretat

Lloret vol consensuar una nova normativa cívica que imposi la pau a les nits

L'Ajuntament de Lloret de Mar prepara una nova normativa cívica que té com a màxim objectiu impedir els aldarulls nocturns, sobretot a l'estiu

L'equip de govern de CiU-ERC manté des de fa dies reunions amb la resta de grups polítics amb representació municipal per tal de consensuar una nova normativa cívica, amb l'objectiu prioritari de posar fi als aldarulls que es van produir l'estiu passat, i poder sancionar les actituds que els provoquen.

El govern de CiU-ERC no ho té fàcil. Els vuit regidors que sumen (set de CiU i un d'ERC) han de convèncer els sis del Millor, els 3 del PSC, els dos del PP, el d'EUiA-ICV i el no adscrit a cap grup. És per això que encara no hi ha res aprovat i que la proposta del govern, que ha agafat com a model les normatives cíviques de Lleida i Barcelona, es modificarà en molts aspectes un cop s'hagi escoltat tothom i s'arribi a un consens, que l'equip de govern considera molt factible.

La nova ordenança cívica preveu sancionar la venda d'alcohol als menors, consumir begudes espirituoses pel carrer, la prostitució al carrer, i anar amb la cara tapada en llocs públics, sigui amb un casco de motorista, amb un mocador o amb qualsevol cosa. És a dir, que la gent sigui identificable. Des de l'Ajuntament s'assegura que l'objectiu principal no és prohibir l'ús del burca, i que no hi ha cap ànim d'agressió a d'altres cultures. En aquest sentit, asseguren que seria absurd crear una norma contra els estrangers quan més d'un quaranta per cent de la gent que viu a la població de la Selva marítima ho és. En aquests moments s'estan estudiant les al·legacions que ha presentat des de l'oposició l'únic regidor d'EUiA-ICV. Una d'elles fa referència al punt que prohibeixi l'exercici de la prostitució al carrer, en locals públics i en pisos particulars, que també són d'ús públic. Des de l'Ajuntament consideren que l'al·legació és raonable i la seva aplicació en pisos particulars envairia competències que van més enllà de les que corresponen a un Ajuntament. Una altra al·legació del mateix grup proposa canviar sancions per treball. El govern municipal ho considera inviable per l'alt cost econòmic que els comportaria en vigilància.

La mala imatge d'unes nits agitades

Les nits de Lloret de Mar de l'estiu del 2011 han estat objecte de portades i notícies i no pas per qüestions positives. Un noi va morir apunyalat el mes de juliol, i a l'agost hi va haver diversos enfrontaments violents de nit entre noctàmbuls i policies, i fins i tot el mes d'octubre passat es va produir l'apunyalament de dos turistes holandesos, que afortunadament van sobreviure a l'agressió.

Ara l'Ajuntament intenta tirar endavant una normativa cívica, amb sancions de fins a 750 euros per als qui l'incompleixin, amb l'objectiu de posar punt final a la mala fama que han adquirit les nits de Lloret. Però no tothom ho veu de la mateixa manera. Els locals d'oci nocturn, molts d'ells de propietat de gent del nord d'Europa, es manifesten totalment en contra de retallar els horaris de nit o matinada. A l'altre cantó, els veïns de tota la vida de la població costanera clamen perquè s'acabi el que s'ha anomenat turisme de borratxera. Precisament aquesta població de la Selva durant molts anys ha estat l'exemple d'una oferta turística basada en l'alcohol barat, en la manca de normativa i en ofertes econòmicament escandaloses, pel baix cost, fora de temporada, adreçades a joves europeus als quals sortia més barat emborratxar-se a Lloret que quedar-se a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.