Festes populars i fires

VILAFRANCA DEL PENEDÈS (Alt Penedès)

Festa del Xató

Per a tots els gustos

Fins a quatre varietats diferents de xató es podran degustar aquest diumenge a la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès. Els tastos d'aquest plat tal com s'elabora al Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès estaran maridats amb vins de la DO Penedès i, a més, els visitants podran assistir a les demostracions per aprendre a elaborar-los i descobrir els secrets de cadascuna de les varietats.

La festa coincideix amb la Quinzena Gastronòmica de l'Alt Penedès, que ofereix demostracions en viu de plats típics de la cuina penedesenca oferts per diferents restaurants de la zona.

Per als més petits hi haurà activitats d'animació, jocs gegants i tallers on podran aprendre a elaborar coques de recapte i a esmorzar de forma saludable. La festa es complementa amb un mercat d'art, brocanteria i pintura, que també tindrà parades d'alimentació natural i artesania, on artesans i artistes aconsellaran als compradors i vendran les seves pròpies creacions.

Aquest any per primer cop els visitants podran tenir al seu abast una aplicació de realitat augmentada per a dispositius mòbils intel·ligents, que permet localitzar els establiments adherits a la Ruta del Xató.

Tres Tombs

La Festa del Xató de Vilafranca coincideix amb la celebració dels Tres Tombs al municipi. A partir de les nou del matí, carruatges i cavalls desfilaran en cercavila per diferents carrers de Vilafranca.

22 de gener. A la rambla de Sant Francesc de les 11 h a les 14.30 h.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.