Societat

societat

Entitats socials de Girona diuen que la nova PIRMI busca només l'estalvi

Diverses fundacions i associacions denuncien que les persones sense atur s'hagin d'estar un any en situació de pobresa per tenir dret a l'ajuda

Quinze entitats socials de Girona han fet públic un comunicat en què rebutgen la nova llei de la renda mínima d'inserció (RMI) –més coneguda com a PIRMI– perquè, segons denuncien, les modificacions introduïdes van encaminades a reduir el nombre de beneficiaris i produir estalvi econòmic. Les entitats socials argumenten que amb la nova llei s'aboca les persones que deixen de cobrar la prestació d'atur i no han trobat feina a haver de viure en la pobresa absoluta durant un any per tenir dret a la RMI. Això fa que les entitats socials i els ens locals hagin d'augmentar els ajuts d'urgència amb els recursos propis fins que el sol·licitant comença a rebre la prestació. I també es queixen que la prestació ha deixat de ser un dret universal ja que l'accés a la prestació o el manteniment d'aquesta estan condicionats per la llei de pressupostos, amb la qual cosa la lluita contra la pobresa i a favor de la inserció social es veurà molt compromesa.

Les entitats demanen al Departament de Benestar Social que resolgui, en el mínim temps possible, els expedients de sol·licituds de RMI; que vinculi el pagament de la primera ajuda a la resolució de l'expedient i que utilitzi els professionals per dur a terme la resolució dels expedients. I s'adrecen als consells comarcals, ajuntaments i la Diputació de Girona perquè augmentin o mantinguin el pressupost destinat a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i perquè implementin nous programes per a la inserció sociolaboral. Firmen el comunicat la Fundació Ser.Gi, la Federació Catalana de Voluntariat Social de Girona i les Fundacions IreS, Plataforma Educativa, Astres, Gentis, Infància i Família, Utopia i Resilis. Eina Activa d'Empresa d'Inserció i les associacions Acció Social Integral, Acciona't, ACCEM Girona, Astres i Càritas signen també el comunicat.

LA XIFRA

4
mesos
triga Benestar Social a prendre un acord definitiu sobre la resolució d'un expedient de sol·licitud

LA FRASE

La RMI deixa de ser una prestació garantida i un dret universal i queda condicionada a la llei de pressupostos
Entitats signants
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.