Societat

Tres turistes denuncien un hotel de Roses on van trobar una càmera oculta

L'aparell estava amagat en una reixeta de ventilació i enfocat cap a la dutxa

Els responsables podrien enfrontar-se a penes de 2 a 8 anys de presó per uns delictes de revelació de secrets i violació de la intimitat

Un jutjat de Figueres investiga una denúncia, interposada per tres turistes madrilenys que es van trobar una càmera web amagada a la dutxa de l'habitació d'un hotel de Roses.

Els denunciants, dos homes i una dona, van allotjar-se a l'hotel Sant Marc d'aquesta població de l'Alt Empordà a mitjan agost del 2010. La mateixa nit que van arribar un dels tres hostes va descobrir una petita càmera oculta a la reixa de ventilació del lavabo i enfocada cap a la dutxa.

Segons consta a la denúncia, Carlos N.C. va veure un tros de cinta aïllant a la reixeta quan va entrar a la dutxa. Estranyat, va retirar-la i va trobar “càmera de vídeo que estava enfocada cap a l'interior de la dutxa”. En aquell moment, l'aparell estava gravant.

De manera immediata, el turista posar els fets en coneixement de la direcció de l'hotel i l'endemà va presentar la denúncia a comissaria. Els Mossos d'Esquadra van comissar l'aparell i van obrir una investigació.

Segons consta a les diligències del cas, la càmera tenia una antena, amb capacitat per enviar les imatges i el so fins a un receptor situat a una distància de 100 metres. Tot i això, els agents no van poder trobar cap aparell d'aquestes característiques dins aquest radi de cobertura.

Els agents també indiquen al seu informe que la dona de la neteja havia vist l'esparadrap que amagava la càmera, però que no li havia “donat importància” perquè va pensar que es tractava “d'una solució per evitar la mala olor del bany”.

Danys morals

El Jutjat d'Instrucció Número 1 de Figueres ha citat a declarar com a imputats els administradors de la societat gestora de l'hotel, Prestige Santa Margarida Park S.L. i personal divers de l'establiment com a testimoni.

L'advocat dels tres turistes, Juan Luis Duran, ha assegurat que aniran “fins al final” a l'hora de depurar responsabilitats. El lletrat ha considerat que els fets són constitutius d'un delicte de revelació de secrets i un altre de violació de la intimitat. Segons ha indicat, els responsables es poden enfrontar a penes que van dels 2 als 8 anys de presó.

Així mateix, ha afegit que els seus clients reclamen una indemnització de 60.000 euros per danys morals. En concret, ha destacat que la noia està “molt afectada” perquè té por que puguin aparèixer imatges seves a la xarxa. “Dia sí dia també rastreja Internet per veure si s'ha penjat alguna gravació on apareix ella a la dutxa de l'hotel”, ha assenyalat. Duran ha precisat que fins al moment no se n'ha trobada cap.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.