Societat

La contraportada

Aparador de formació

Més de 6.000 estudiants de les comarques gironines passaran fins dijous pel saló Expojove de Girona, al Palau de Fires, que ahir es va inaugurar

El Saló de Formació i Ocupació, conegut amb el nom d'Expojove, va obrir ahir les portes als primers grups dels més de 6.000 estudiants d'arreu de les comarques gironines que fins dijous passaran pel Palau de Fires de Girona per recollir, de primera mà, informació sobre els itineraris formatius que poden seguir després de l'ensenyament secundari obligatori. Adreçat principalment als alumnes de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius, aquesta setena edició pretén arribar també a totes les persones interessades a retornar al camí formatiu que fa uns anys van deixar. Amb un total de cinquanta estands, aquells que van tornar a acaparar l'atenció dels joves van ser, sobretot, els dedicats a la formació professional. Gairebé ningú es va poder estar d'apropar-se als estands de l'Escola d'Hostaleria i de l'Escola de Capacitació Agrària de Monells, on el públic podia fer uns tastets de xocolata i pernil, respectivament. La possibilitat de pintar un grafit o de veure com se n'executava algun en una paret falsa a l'estand d'FP dedicat a les arts plàstiques i el disseny també va atraure moltes mirades, així com els maquillatges i els pentinats que es feien a la parada del cicle formatiu d'imatge personal. I els petits robots ensinistrats per fer el cub de Rubik en un dels espais més grans i cèntrics del saló, el de la UdG, van crear una gran expectació. Les exhibicions i les sessions informatives conformen un gran aparador de la formació postobligatòria. En l'acte inaugural, que va tenir lloc ahir enmig d'importants problemes de so, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar que aquest saló acompanya els joves en un moment clau de la seva vida, en aquell en què han de triar el seu futur formatiu. I va afegir que aquesta fira s'insereix de ple en la línia en què han de treballar les administracions per tal de sortir de la crisi. Un fil argumental semblant al que van fer servir en els seus discursos el director general d'FP, Melcior Arcarons, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.