Societat

Twitter censurarà els continguts en alguns països

La xarxa social anuncia en el seu bloc que la legislació i el concepte “diferent” de la llibertat d'expressió pot fer que en alguns casos hagi de tancar en alguns llocs

La decisió contrasta amb el paper que l'empresa va tenir l'any passat amb l'esclat de les revolucions de la Primavera Àrab

La xarxa social Twitter ha anunciat aquest dijous que començarà a restringir els continguts en els països que tenen un concepte “diferent” de la llibertat d'expressió, fet que podria suposar en alguns casos el seu tancament definitiu.

“A partir d'avui, tenim la capacitat de no publicar comentaris dels usuaris en alguns països, encara que sí els publicarem a la resta”, ha anunciat l'empresa nord-americana en el seu bloc.

Segons sembla, el motiu és que, “a mesura que creix internacionalment”, Twitter opera en països amb idees diferents de la llibertat d'expressió”, fet que obliga a l'empresa a adaptar-se a la seva legislació.

Com a exemple dels comentaris que restringirà, Twitter ha mencionat la possibilitat de no publicar els de continguts nazi a Alemanya i França, països en què està prohibida l'apologia d'aquesta ideologia.

No obstant, la xarxa social ha reconegut que aquesta necessitat d'adaptar-se a les normes nacionals podria portar al seu tancament en alguns països. “Alguns països difereixen tant de les nostres idees que no podrem existir allà”, ha apuntat.

Aquesta decisió suposa un punt d'inflexió en la política que l'empresa va adoptar l'any passat davant l'inici de la Primavera Àrab. Llavors, el paper de les xarxes socials va ser determinant per a l'èxit de les protestes populars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.