Societat

llengua

Reacció política contra l'agressió lingüística d'un guàrdia civil

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va anunciar ahir a través del Twitter que farà arribar a la Comissió Europea el cas d'un jove advocat que divendres va ser agredit per un guàrdia civil a l'aeroport del Prat per haver-li parlat en català, segons va denunciar ahir El Punt Avui.

També a través d'un tuit el diputat al Congrés per ERC Joan Tardà va convocar per demà al matí una concentració de diputats “davant la delegació del govern central per demanar a la delegada que s'aturin les agressions lingüístiques de la Guàrdia Civil i la policia”.

Els fets van passar divendres al Prat quan un advocat que discutia amb un vigilant perquè li feia treure el cinturó va ser interpel·lat per dos guàrdies civils. En intentar aclarir el que estava succeint, el lletrat va ser increpat per un dels guàrdies perquè li parlava en català. Aleshores el van conduir a una petita habitació sense finestres on un dels agents el va colpejar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.