Societat

El ministre francès de la Defensa inaugura el Centre pied-noir a Perpinyà

Gérard Longuet va ser xiulat i esbroncat pels assistents pied-noir que consideren que “el govern no reconeix encara prou” els patiments dels repatriats d'Algèria

Unes dues mil persones van assistir, a l'antic convent de Santa Clara, a la inauguració oficial del Centre de Documentation des Français d'Algerie en presència del ministre francès de Defensa Gérard Longuet. El ministre va ser escridassat per bona part dels pied-noir presents ja que segons Thierry Rolando, president de l'associació que gestiona el Centre, el Cercle algérianiste, “cinquanta anys després hi ha famílies de desapareguts i víctimes que esperen ser reconeguts”. La instal·lació d'aquest Centre pied-noir a Perpinyà ha provocat una polèmica que encara es manté viva a Catalunya Nord.

Manifestació “anticolonialista”

A uns centenars de metres de l'antic convent i nova seu del Centre inaugurat una manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir “homenatge a totes les víctimes de la guerra d'Algèria”. Els manifestants contraris “al monopoli de la memòria pel Cercle algérianiste” afirmaven que “hi ha una altra història que la que ens volen explicar”. Un fort desplegament de policia impedia els manifestants d'acostar-se als actes oficials i van batejar una part del bulevard Anatole-France com a “Place des victimes du colonialisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.