Societat

Els bisbes espanyols qualifiquen de “bona notícia” la supressió de l'assignatura de Ciutadania

Al 2007, la Conferència Episcopal Espanyola ja va criticar la introducció de la matèria perquè l'Estat s'atorgava “un paper d'educador moral”

Els bisbes espanyols han acollit com una “bona notícia” la supressió de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans anunciada aquest dimarts pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, durant la seva primera compareixença a la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats , segons han informat fonts oficials de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Els bisbes ja es van pronunciar sobre l'assignatura de Ciutadania en una nota amb motiu de la Comissió Permanent de la CEE del 20 de juny del 2007. En ella, advertien que l'assignatura tal com estava articulada en els reials decrets, té com a objectiu “la formació de la consciència moral dels alumnes”, cosa que consideren “una lesió greu del dret originari i inalienable dels pares i de la escola, en col·laboració amb ells, a triar la formació moral que desitgin per als seus fills “.

En la nota també assenyalaven que amb la introducció de l'assignatura de Ciutadania “l'Estat s'atorga un paper d'educador moral que no és propi d'un Estat democràtic de Dret”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.