Societat

CLARA FONS DUOCASTELLA SOCIÒLOGA DE LA RELIGIÓ. CONVOCANT DEL FCTA

Sociologa

“L'Església oficial es distancia de les bases”

S'ha celebrat el II Fòrum Català de Teologia i Alliberament.

Hem vist que estem treballant en la mateixa línia que altres persones que, al marge del fet que posin o no èmfasi en la transcendència, veuen el món com a injust i creuen que una altra manera de viure és possible. Com els “indignats”.

Les paraules de l'arquebisbe Pujol en contra de l'homosexualitat i que les dones facin missa....

No fan altra cosa que evidenciar que la institució de l'Església s'allunya de la voluntat de les persones. Que les regles de l'Església són una barrera i posen distància amb la gent, i que cada vegada és més gran.

Han parlat que cal canviar el llenguatge.

La gent, tant creients com agnòstics o ateus que busquen la transcendència o el canvi social, no se sent identificada amb paraules com Déu, pregària o, fins i tot, religió. Per tant pensem que potser s'hauria de canviar el llenguatge.

I de què s'ha de parlar?

De solidaritat, de bondat.

El Fòrum, que durant l'any treballa en xarxa, en aquesta segona trobada presencial ha acollit més de 500 persones. Quins tallers heu fet?

Sobretot encaminats a temes d'acció social, tant des de l'àmbit social com econòmic, d'educació, de salut o de solidaritat. Ens hem adonat que, tal com deia enguany el nostre lema, “som més dels que ens pensem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.