Societat

educació

Rigau repta Wert a impartir educació sobre l'Estatut

La consellera diu al ministre que, si Espanya fa educació constitucional, Catalunya farà educació estatutària

La guerra educativa està oberta: la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va advertir ahir al seu homòleg espanyol, José Luis Wert, que, si es canvia l'assignatura d'educació per la ciutadania per una altra que es digui educació constitucional, a Catalunya el que s'haurà d'ensenyar serà “educació estatutària”. I va anar més enllà, perquè, va dir que caldrà ensenyar que la Constitució “es pot interpretar de diverses maneres” i que, de la interpretació de l'Estatut, n'ha estat retallada “la voluntat majoritària dels catalans”.

Rigau va recordar en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que a les escoles catalanes no hi ha hagut cap problema amb aquesta assignatura, perquè se la va anomenar educació per a la ciutadania i drets humans, i se'n va excloure tot adoctrinament.

Respecte a la llengua, la consellera va explicar que quan un pare demana escolaritzar el fill en la llengua familiar se li garanteix fins als 6 anys i que, quan ja domina català i castellà, es torna al català perquè és la llengua vehicular.

LA FRASE

El govern espanyol només té competències directes en educació a Ceuta i Melilla
Irene Rigau
Consellera d'ensenyament

Manifestació per l'escola pública

Associacions de pares i mares, sindicats de docents i organitzacions d'estudiants han convocat una manifestació dissabte que ve per denunciar els efectes de les retallades en el model educatiu públic. Els convocants reclamen “prioritat” en la despesa pública en educació, perquè és “una de les claus per construir el futur”. El pressupost d'Ensenyament per aquest any és inferior al del 2007, tot i que el sistema educatiu té 150.000 alumnes més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.