Societat

successos

Benet XVI advoca per la renovació en Església en el simposi contra la pedofília

El papa manté que la curació de les víctimes hauria de ser prioritat en l'afer de la pederàstia

Simposi sense precedents per buscar solucions als abusos

El papa Benet XVI considera que la curació de les víctimes d'abusos sexuals perpetrats per capellans ha de ser la “preocupació prioritària” de la comunitat cristiana, que, segons va dir, ha d'anar unida per aconseguir una “profunda renovació de l'Església en tots els nivells”. Benet XVI ho va dir ahir en un missatge que va fer arribar als participants del simposi Cap a la curació i la renovació, una trobada sense precedents que es fa a Roma i en la qual participen delegats de 110 conferències episcopals i superiors de 33 ordes religiosos. Té per objectiu buscar solucions contra els casos de pederàstia en l'Església.

Gairebé deu anys després de l'esclat de l'escàndol als EUA, seguit de revelacions en cadena des d'Europa fins a Austràlia, el simposi vol assegurar en el futur la “protecció dels nens” i també dels “adults vulnerables”. Quaranta ponents tractaran el problema des diverses dimensions, que van des de la pornografia a internet fins a la formació dels sacerdots. Entre les mesures que es prendran hi ha la creació d'un centre d'aprenentatge a distància perquè tots els religiosos del món es familiaritzin amb “les millors pràctiques i les consignes de l'Església”. El cardenal William Levada, prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, va afirmar que l'atenció a les víctimes, la cooperació amb les autoritats civils, els programes de prevenció i formació permanent dels seminaristes i del clergat són prioritaris.

Associacions de víctimes diuen que la trobada és només una “neteja de cara”.

Imputat un director de ‘gospel'

El jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ha imputat el director de l'Institut de Gospel de Barcelona, Òscar A., per un suposat delicte de coaccions, vexacions, maltractament psicològic i tracte degradant als seus alumnes que s'haurien produït en els darrers quatre anys. Entre les presumptes víctimes hi ha menors d'edat. Òscar A. també hauria tingut relacions sexuals amb altres dels seus alumnes, però en aquest cas consentides.

Les presumptes víctimes han d'anar al jutjat a declarar aquest divendres i ell ho farà el dia 15. Segons els denunciants, Òscar A. va convertir l'escola en una espècie de secta en què manipulava els adolescents, als quals convencia que les vexacions a què els obligava a sotmetre's eren bones per a ells. Sembla que els inculcava un fort sentiment de pertinença al grup, provocant que de mica en mica s'aïllessin del seu entorn social i familiar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.