Societat

SOLIDARITAT

Càritas vol que el menjar que sobra vagi als economats

Aquesta entitat no veu bé la proposta de l'Ajuntament de crear espais annexos als supermercats on la gent pugui anar a recollir el menjar que habitualment va a parar a la brossa

Càritas de Girona ha aplaudit el fet que l'Ajuntament de Girona hagi impulsat una roda de reunions amb els principals supermercats de la ciutat amb l'objectiu d'evitar que la gent vagi als contenidors a buscar el menjar que llencen. Però el director de l'entitat, Ramon Barnera, ha demanat al consistori que “no s'inventi res” i que acordi amb els supermercats que el menjar en bon estat vagi al Banc d'Aliments, i que, des d'allà, es porti, per exemple, a l'economat de Pedret. Una de les propostes que s'havien valorat en aquestes reunions era habilitar uns espais annexos als supermercats on deixar el menjar, una solució que Càritas no veu adequada. “Ho veig molt denigrant, això de deixar el menjar allà al costat perquè la gent el reculli; penso que si es troba en bon estat es pot portar al Banc dels Aliments”, ha manifestat. Barnera considera que aquesta possible sortida pot generar “tripijocs” i que, a més, les persones que en facin ús també poden beneficiar-se d'altres canals d'ajuda. Segons Barnera, si s'aconseguís aquesta sortida per a Girona es podria estendre a altres poblacions que disposen de centres de distribució d'aliments.

D'altra banda, l'empresa làctica RAM ha donat un total de 50.000 litres de llet a la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya. D'aquests, 3.500 es repartiran a la demarcació de Girona.

LA XIFRA

3.500
litres
de llet de l'empresa RAM es distribuiran per la demarcació a través del Banc dels Aliments.

Es mantenen les donacions per a Mans Unides

El delegat de Mans Unides a Girona, Pere Boadas, va destacar ahir que la crisi no ha fet disminuir les donacions dels ciutadans gironins a l'entitat. Segons Boadas, les dificultats econòmiques han fet que la població sigui més responsable i solidària. L'any passat, l'entitat va recaptar 425.130 euros i aquest any esperen recollir més de 320.000 euros –una quantitat similar a la del 2010– per fer vuit projectes amb motiu de la nova campanya La salut, dret de tots: actua!. Dintre dels vuit projectes escollits es troben la creació d'un internat per a nens de primària i secundària a Bangladesh, i la construcció d'una escola a l'Índia. On sí s'ha deixat notar la crisi ha estat en les donacions que fan les institucions públiques, com ara els ajuntaments i les diputacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.