Societat

policial

Patrulles policials mixtes i agents cívics a Blanes per evitar el soroll a les nits

Ajuntament, veïns, policia i locals d'oci pacten les mesures per garantir el dret dels ciutadans a descansar

A l'estiu han d'haver entrat en funcionament

La policia local de Blanes i els Mossos d'Esquadra patrullaran conjuntament per evitar els sorolls nocturns provocats per l'oci nocturn i garantir el dret del ciutadans a descansar. A més, amb la mateixa finalitat, es posarà en marxa un servei d'agents cívics per informar els ciutadans que no han de fer xivarri quan estan fora dels locals fumant o xerrant. Són les primeres mesures que s'aplicaran al barri dels Pins de forma pilot i, si el balanç és positiu, s'ampliaran a la resta de zones conflictives de la ciutat. Es van adoptar en una reunió que el govern local va fer amb veïns dels Pins, establiments d'oci nocturn i els dos cossos policials.

Segons va explicar l'alcalde, Josep Marigó, aquestes mesures són “el primer pas per aconseguir conciliar l'activitat econòmica nocturna amb el legítim dret que tenen tots els ciutadans a descansar a casa seva”.

La primera de les dues mesures que s'aplicaran és la del grup d'informadors, els agents cívics, el cost dels quals, segons va informar l'Ajuntament, serà assumit pels locals d'oci nocturn. Precisament, en els propers dies el govern local s'hi tornarà a reunir per acabar-ho de definir. Els agents cívics aniran uniformats i estaran coordinats amb els cossos policials. Actuaran com a elements dissuasius amb les persones que s'agrupen als exteriors dels establiments i que generen molèsties als veïns.

La segona mesura acordada, les patrulles mixtes de policia local i Mossos d'Esquadra, funcionarà de la una de la matinada a les sis o a les set del matí cada dissabte, i durant Setmana Santa i l'estiu –a partir de la revetlla de Sant Joan–, cada dia.

L'alcalde va anunciar que esperen poder posar en pràctica les mesures contra els sorolls nocturns a l'estiu com a molt tard. Es començarà per la zona dels Pins, perquè és on s'han detectat més queixes dels veïns pel soroll nocturn, segons l'Ajuntament. L'objectiu és anar-ho ampliant a altres zones del municipi on també hi ha queixes veïnals pels sorolls a les nits.

LA FRASE

Ha estat el primer pas per conciliar l'activitat econòmica nocturna amb el legítim dret dels ciutadans al descans
Josep Marigó
Alcalde de blanes

Sense policia de nit a l'Ajuntament

La secció sindical de la UGT de Blanes va denunciar ahir que des d'aquest mes de febrer no hi ha cap agent de policia vigilant l'edifici de l'ajuntament. “Una imatge insòlita”, segons van explicar en un comunicat. Segons aquest sindicat, l'agent que custodiava l'edifici “s'ha vist obligat a fer patrullatge de seguretat ciutadana”, fet que la UGT valora “molt negativament”, perquè l'agent té 61 anys i les seves capacitats per donar resposta “no seran les més apropiades”. Pel sindicat, l'absència policial es pot estendre a tota la zona: “El centre de la vila quedarà a vegades sense cap mena de referència policial.” Recorden que és on hi ha més comerços i adverteixen que la presència policial a l'ajuntament “era un element dissuasiu per a possibles delinqüents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.