Societat

Barcelonès

Protesta en defensa del nucli antic de Sant Andreu

Els crítics amb la reforma del barri barceloní ja han recollit 2.000 firmes

Els veïns del barri de Sant Andreu van sortir ahir al carrer per reclamar la protecció del seu nucli antic. “No demanem que s'aturi el pla de protecció, sinó que s'hi incorporin totes les cases que no s'han salvat”, advertia el president de l'associació de veïns de Sant Andreu de Palomar, Genís Pascual. La modificació del pla general metropolità, aprovada per l'Ajuntament de Barcelona el 15 de desembre, no satisfà els veïns, que tenen previst presentar al·legacions abans del 20 de març, la data límit. Ho faran de forma individual i col·lectiva. “No són necessaris els eixos cívics que
es plantegen al projecte”, afegia Pascual.

Ahir, es van concentrar a la plaça Orfila per mostrar el seu rebuig i continuar amb la recollida de firmes iniciada a mitjan de gener. Segons Pascual, ja han sumat més de 2.000 en forma d'al·legació solidària. Les lliuraran a la seu del districte el proper 28 de febrer. Tornaran a protestar el 17 de març en una manifestació convocada per la plataforma Salvem el Casc Antic. Mentrestant, els balcons del barri es van omplint de pancartes on es pot llegir “Salvem el Casc Antic”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.