Societat

Baix Llobregat

La biblioteca de la polèmica

La nova biblioteca de Castelldefels ja no es dirà Ramon Fernàndez Jurado, un canvi que ha indignat l'oposició i ha suscitat una campanya social en contra

El govern local argumenta que el nom de Central s'ajusta a la realitat

A canvi d'equipament, canvi de nom. Això és el que ha fet el govern de Castelldefels (PP, CiU i AVVIC) amb la biblioteca de la ciutat, que en aquests moments s'està traslladant a un edifici que obrirà les portes el 23 d'abril. La biblioteca Ramon Fernàndez Jurado passarà a anomenar-se biblioteca Central, un canvi que ha rebut les crítiques del PSC i ICV-EUiA i d'un sector de la població, que ha iniciat una campanya perquè es respecti el nom que ha dut la biblioteca des del 1986. S'estan recollint firmes en paper i per internet, a través d'un bloc creat per recordar la figura del polític i escriptor.

Fernàndez Jurado va ser regidor socialista entre el 1983 i el 1984, any en què va morir. L'equip de govern va decidir homenatjar-lo llavors posant el seu nom a la biblioteca, però no pas pel seu paper com a polític sinó pel seu vessant com a poeta i esperantista. Segons el socialista Joan Sau, l'homenatge responia al fet que era “un escriptor sensible i apassionat i un important referent cultural”. El col·lectiu que defensa el seu nom assenyala que a Castelldefels hi sobren referents intel·lectuals, i els socialistes consideren que el govern “vol passat comptes amb la història”.

El consistori argumenta que el nom ve donat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha batejat l'equipament amb el nom de biblioteca Central. Això, segons l'alcalde, el popular Manuel Reyes, “s'ajusta a la realitat”. Santiago Barona, el regidor que el gestionarà (CiU), defensa, a més, que el canvi de dimensió de l'equipament –tres vegades més gran que l'actual – “requereix un altre nom”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.