Societat

educació

Mobilitzacions la vigília de l'avaluació de l'ESO

Més de 64.000 estudiants de quart s'examinen avui de català i matemàtiques

Un total de 64.303 alumnes de centres públics, concertats i privats d'arreu de Catalunya s'enfrontaran entre avui i demà a les proves que han d'avaluar la competència en llengües i matemàtiques dels estudiants de quart d'ESO. L'avaluació, la primera que es fa a Catalunya per mesurar el nivell dels alumnes al final de l'ensenyament obligatori, es farà l'endemà d'una jornada de mobilització de mestres i professors de centres públics, des de les llars d'infants fins a la universitat, contra les retallades del govern en totes les etapes de l'educació.

Desenes de llars d'infants, escoles, instituts i universitats catalanes han rebut aquesta nit centenars de mestres i pares que s'han tancat, i alguns, fins i tot, hi han passat la nit, per denunciar el pressupost de la Generalitat del 2012 que ahir van enllestir CiU i el PP i que avui, si no passa res d'extraordinari, s'aprovarà al Parlament.

A l'escola Baixeras, a Barcelona, una vintena de persones “entre mestres i mares”, explica Mercè Garcés, es van tancar al centre fins a les dotze de la nit per protestar per la retallada dels dos últims anys en ensenyament i la congelació de la plantilla de professors malgrat l'increment del nombre d'alumnes.

Les mobilitzacions dels darrers dies als centres públics van arribar a fer témer que les avaluacions d'avui i demà als instituts de secundària no es poguessin dur a terme amb normalitat i, fins i tot, es va especular amb la possibilitat d'ajornar-les, cosa que, finalment, Ensenyament va descartar.

Els alumnes s'examinaran avui de matemàtiques i català (aranès a la Val d'Aran), i demà, de castellà i llengua estrangera. El pròxim test serà el mes de maig, quan prop de 1.500 alumnes de tercer i quart d'ESO participaran en una altra edició de les proves internacionals PISA, que, aquest cop, avaluaran el domini de les matemàtiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.