Societat

participació

Vidreres obre una web on els veïns poden denunciar incidències a la vila

La informació s'envia a l'Ajuntament, que les pot reparar

S'hi pot accedir a través d'internet des d'ordinadors, telèfons intel·ligents i tauletes tàctils

L'Ajuntament de Vidreres ha activat una eina de participació amb què els veïns de la vila poden denunciar les incidències a la via pública. És la pàgina web Repara (http://vidreres.reparaciudad.com). “És una eina de participació ciutadana per apropar les relacions entre l'Ajuntament i els ciutadans”, va explicar Bosco Anton, regidor de Participació Ciutadana, Comunicació i Noves Tecnologies.

Qualsevol ciutadà pot entrar a la pàgina web i anotar la incidència segons el tipus que sigui: neteja, semàfors, enllumenat, arbrat... A través d'un geolocalitzador es marca en un mapa el punt exacte de la incidència i fins i tot es pot acompanyar la denúncia d'una foto. “Aquesta informació arriba a l'Ajuntament i la podem tractar”, va detallar Anton. A través del mateix portal es fa un seguiment de la incidència i quan se soluciona queda plasmat. Els treballadors municipals també poden posar-hi una foto de com ha quedat després de la reparació. De moment està en proves, però ja hi ha algun comentari, com: “Una de les fustes d'entrada al pavelló està desenganxada. Per altra banda, quan plou, és de nit o hi ha boira aquestes fustes d'entrada a l'aparcament són molt poc visibles.” Al portal s'hi pot accedir a través d'internet, tant des d'ordinador com d'una tauleta tàctil o un telèfon intel·ligent (smartphone).

Es farà un rànquing dels usuaris més actius i a final d'any, qui hagi denunciat més incidències reals rebrà com a premi un telèfon intel·ligent.

LA FRASE

Hem de mirar d'aproximar l'administració als ciutadans
Bosco Anton
Regidor de Participació i Noves Tecnologies de Vidreres

LA XIFRA

1
telèfon intel·ligent rebrà el ciutadà que a final d'any hagi denunciat més incidències reals a la nova web.

Els plens es poden veure per internet

Els veïns de Vidreres podran seguir els plens municipals sens moure's de casa. Les sessions plenàries es graven i se'n poden veure els vídeos a través de la pàgina web de la vila, www.vidreres.cat, i del canal de l'Ajuntament a Youtube. El darrer ple municipal, del mes de gener, ja es pot veure. L'Ajuntament treballa amb la voluntat de retransmetre'ls en directe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.