Societat

festes populars

Figurants i carrosses omplen els carrers gironins

El carnestoltes arranca amb força a diverses poblacions de la demarcació de Girona

Milers de persones van sortir al carrers per seguir rues, com ara les de Palamós, Platja d'Aro i Lloret de Mar

Milers de figurants, centenars de carrosses i moltes ganes de passar-ho bé és el resum de tot un dia de carnavals arreu de les comarques gironines. Només a Platja d'Aro, més de 4.200 figurants i 73 colles de 21 poblacions van participar ahir en la gran rua de carrosses i comparses del carnaval de Platja d'Aro. Aquest any, com a novetat, van encapçalar la rua els components del grup Els Pirates de Sant Feliu de Guíxols. Com cada any, el seguiment va concentrar milers de visitants.

Els comerciants del mercat del Lleó de Girona també van organitzar la seva festa, amb una ambientació inspirada en les pel·lícules de l'Oest i els venedors disfressats a propòsit, d'apatxes, de cowboys, de cambreres de saloon o de presidiaris tipus germans Dalton. La mateixa entrada del mercat es va transformar en una cantina de western, amb l'apropiat rètol de Colmado, mentre al voltant un grup de timbalers animava els visitants a afegir-se a la celebració, inaugurada amb xocolata desfeta i melindros, un taller de balls country i el pregó del llibreter Guillem Terribas, que proclamava: “Ballem, mengem, juguem... rebolquem-nos i divertim-nos fins a morir, que són quatre dies.”

A Palamós, no es van quedar enrere. Unes 60 colles i una vuitantena de carrosses i comparses van desfilar pels carrers del poble. I com cada any, un munt d'espectadors. Per això l'organització va ubicar vuit mil cadires distribuïdes pels carrers pels quals va transcórrer la rua. Pel que fa a Lloret de Mar, ahir també es va celebrar una rua multitudinària que va passar pel passeig de Camprodon i Arrieta, Verdaguer, Agustí i Font i les avingudes Just Marlès i del Rieral.

A Roses, Llançà i l'Escala van dedicar la tarda a les desfilades infantils. En aquest sentit, podríem anar enumerant moltes poblacions gironines que ahir van viure la disbauxa de carnestoltes amb intensitat, amb rues, sopars i balls de nit, a més d'altres activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.