Societat

Barcelonès

La crisi fa tancar el projecte Ravaltext

L'empresa d'inserció laboral presentarà concurs de creditors a final de mes perquè no pot fer front a les pèrdues econòmiques

Va ser creat l'any 2005 per donar sortida a dones amb situació de vulnerabilitat

La persiana baixada a primers de febrer als baixos del 2-4 del carrer de Sant Oleguer de Barcelona no era cap bon presagi. L'empresa d'inserció laboral Ravaltext, creada al barri del Raval el 2005 per promoure la contractació laboral de dones en situació de vulnerabilitat, farà concurs de creditors a finals de mes, segons admeten els promotors de la iniciativa, assotada per la crisi.

De fet, en aquest final tràgic hi ha tingut a veure la retirada de gran part de les subvencions, que els proporcionaven un coixí important, així com el difícil moment que viu el sector tèxtil, del qual es van convertir en una empresa de serveis. La fallida deixarà al carrer 14 treballadores, tot i que s'intentarà recol·locar-les, si no totes, sí que una majoria, segons Fina Rubio, presidenta de la Fundació Surt, l'entitat promotora.

Ravaltext va néixer l'any 2005 de la mà de la fundació Surt i la també fundació Tot Raval i gràcies a l'empenta de socis privats, alguns vinculats històricament al sector tèxtil i d'altres del món de la restauració del Raval. A aquests s'hi va afegir la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya, que fins al 2009 va establir una aliança amb Ravaltext. L'empresa es dedicava a oferir retocs de peces de roba per a empreses, cadenes de moda, dissenyadors i particulars. A més, confeccionava mostraris per a dissenyadors independents i productes especials, com ara bosses o davantals. “La retirada d'algunes de les subvencions i els efectes de la crisi en el sector tèxtil ens han fet molt de mal”, reconeixia Rubio. Entre els seus clients hi havia cadenes com ara El Corte Inglés, Inditex o Diesel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.