Societat

infància

Més de setanta nens adoptats, abandonats en l'última dècada

La renúncia es produeix sobretot en l'etapa de adolescència

El 63% de casos són adopcions internacionals

Una adolescència complicada és el principal motiu que al·leguen les famílies que després d'un procés d'adopció d'un infant el retonen a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), perquè afirmen que no poden conviure-hi. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va fer públiques ahir unes dades que fins ara mai havia donat la DGAIA: 72 infants adoptats han estat retornats a l'administració perquè se'ls quedi en tutela en els últims deu anys.

“És un fet preocupant que 72 infants adoptats, d'un total de prop de 12.000, hagin estat abandonats pels pares des del 2000”, va dir el conseller en una entrevista a Europa Press. “La tutela torna a la Generalitat, i ara estem estudiant la responsabilitat jurídica de les famílies”, va plantejar. Gairebé set de cada deu nens tenen més de 10 anys, una edat que dificulta trobar una altra llar d'adopció o d'acollida. La gran majoria, un 63%, van ser adopcions fetes a l'estranger.

“En l'adolescència és quan hi ha més renúncies de pares que sostenen que ja no els poden aguantar més”, va explicar Cleries, que va matisar que també hi ha abandonaments en famílies biològiques.

Amb l'objectiu d'intentar evitar més abandonaments, les persones que vulguin fer una adopció hauran de rebre una formació més estricta que fins ara per aconseguir el permís d'idoneïtat. També es reforçarà el seguiment de la família un cop ja tinguin la criatura a casa.

LA XIFRA

7.000
infants
estan en aquests moments sota la custòdia de la Generalitat, perquè els pares no se'n poden fer càrrec.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.