Societat

Sistach insinua que la manca d'educació religiosa en els joves els pot fer caure en “sectes i fonamentalismes”

El cardenal i arquebisbe de Barcelona considera que sense aquesta formació “difícilment” es pot comprendre la nostra història

Afirma que la manca de “cultura religiosa” dels nostres infants “incideix en el seu nivell de cultura general, més aviat baix”

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, suggereix en el full parroquial d'aquest diumenge que la manca de formació religiosa entre la joventut i en les escoles els pot desembocar en “les sectes i els fonamentalismes”. “Les famílies que no desitgen gens de formació religiosa per als seus fills o l'escola que no en facilita es poden preguntar si l'atracció de la joventut vers les sectes i els fonamentalismes no és una conseqüència d'haver ocultat quelcom tan normal i tan humà com és l'experiència religiosa seriosa”, afirma en el seu escrit.

Per Martínez Sistach, “tothom té una dimensió religiosa i transcendent” i els joves “aspiren a trobar valors sòlids i permanents que puguin donar significat i finalitat a la seva vida”. Per això, assegura, la classe de religió “ajuda a trobar aquests valors que donen sentit a la nostra vida, satisfan el nostre desig innat de transcendència i enriqueixen la nostra cultura personal”. “Difícilment es pot comprendre la nostra història, el nostre art i la nostra cultura si no es té un coneixement notable de la religió catòlica. Forma part de la nostra identitat”, afegeix.

En el full parroquial, titular La classe de religió enriqueix els fills, Martínez Sistach parteix des del punt de vista que els infants i adolescents d'avui “pateixen un analfabetisme de cultura religiosa i això incideix en el seu nivell de cultura general, més aviat baix”.

El cardenal es pregunta què ofereix la societat als adolescents i joves i quins “valors seriosos i autèntics” estan presents durant la seva formació; i per això, considera que la classe de religió de moral catòliques “són uns bons mitjans per oferir coneixements i valors espirituals que són indispensables per aconseguir una autèntica i educació integral de la persona humana”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.