Societat

L'ANC dissabte al Casal Jaume 1er

Presentaran públicament aquest moviment de la societat civil sudcatalana per l'independència amb la participació d'artistes i escriptors nordcatalans

Aquest dissabte 25 de febrer Catalunya Nord per la Independència presentarà L'ANC al públic nordcatalà.

Aquesta manifestació vol explicar quin és aquest moviment transversal de la societat civil sudcatalana i les seves iniciatives en el futur. Després de les Consultes populars de 2009-2011, de la manifestació del 10 de juliol 2010 i del moviment dels municipis per la independència que superen ara els 200, l'ANC defensarà el procés que, segons l'organització, ha de portar Catalunya fins a la independència.

Catalunya Nord per la Independència participa a aquesta iniciativa per defensar que Catalunya Nord no pot ser absent d' aquest procés i estudiar com «aquest tros de Catalunya, bressol de Catalunya, annexionat per França» pot evolucionar a costat de Catalunya..

L'idea de l' ANC s'ha originat el 30 d'abril de l'any passat al Palau de Congressos de Montjuïc durant una “Conferència Nacional Catalana per a l'Estat Propi” amb la finalitat d'aconseguir una majoria social favorable a la independència. Unes 2000 persones van votar un “full de ruta” per iniciar el procés constituent de l'Assemblea Nacional de Catalunya, un organisme unitari de la societat civil, el nom de la qual fa referència a l'”Assemblea de Catalunya”, plataforma unitària antifranquista catalana que va operar els últims anys de dictadura. Personalitats destacades van participar a l'acte com l'expresident del Parlament Ernest Benach o l'actor Joel Joan.

Una vintena d'artistes i intel.lectuals nordcatalans participaran a la part festiva i poètica de l'acte com Gisela Bellsolà, Joan-Daniel Beszonoff, Pascal Comelade, Joan-Lluís Lluís o Aleix Renyé, entre molts altres. Berenguer Ballester serà l'encarregat de presentar l'acta.

Dissabte 25 de febrer a 17h00

Casal Jaume 1er 23, avinguda del Liceu a Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.