Societat

La Generalitat amenaça els hotels de Lloret amb multes

El govern català adverteix els majoristes de viatges i els hotelers que permetre certes pràctiques es pot arribar a sancionar amb 600.000 euros

Els acusa de fomentar el turisme de borratxera

Les administracions volen evitar, sigui com sigui, que es repeteixin els aldarulls que hi va haver l'estiu passat a Lloret de Mar, i aconseguir canviar el model turístic de la ciutat. És per això que els majoristes de viatges i hotelers de Lloret han rebut una carta en què se'ls explica la normativa catalana en salut i turisme. La Generalitat els adverteix que els incompliments es castiguen. I les multes, segons se'ls informa, poden arribar als 600.000 euros.

La Generalitat recorda als majoristes de viatges que estan prohibides les barres lliures i el 2x1 en begudes alcohòliques, i també fer-ne publicitat. “Aquesta promoció identifica Lloret de Mar amb una destinació de borratxera, amb menysteniment de les regles i normes bàsiques de convivència i ordre públic, i atempta els valors intrínsecs del municipi, i per extensió de Catalunya, com a destinació turística de qualitat”, es diu en la carta.

El govern català, a través dels directors generals de Turisme i Salut Pública, signants de la carta, adverteix als majoristes de viatges: “La publicitat i les ofertes que promociona la seva empresa suposen un evident menyspreu al model turístic, la imatge de la destinació i els valors dels recursos turístics que promouen les administracions públiques i bona part del sector turístic a Lloret.” En aquest sentit, se'ls demana que rectifiquin; si no, els amenacen d'obrir-los un expedient que, en els casos de les faltes molt greus, poden suposar multes de fins a 600.000 euros. Aquesta iniciativa de la Generalitat es fa a partir de la petició de l'Ajuntament de Lloret. L'alcalde, Romà Codina, va explicar que s'ha de treballar per un “consum responsable d'alcohol” i que s'ha d'evitar el “tot inclòs dels hotels”. Aquesta mesura es fa després d'un estudi sobre els majoristes de viatges.

LA XIFRA

600.000
euros és la multa màxima a què podrien fer front els majoristes de viatges si no canvien l'actitud comercial.

Evitar les sobreocupacions

Segons l'Ajuntament de Lloret, un dels factors que provoquen problemes és la sobreocupació dels hotels; és a dir, admetre més gent de la permesa a les habitacions. Això té un doble efecte: el preu per persona és molt més baix i s'augmenta molt la quantitat de turistes. Per evitar aquesta pràctica, els hotels de Lloret estan rebent aquests dies la visita d'inspectors que els reclamen els llibres de registres. Es demanen els registres des de final de març fins a principi d'abril, coincidint amb les vacances de Setmana Santa. En el cas que es detecti que hi ha més persones registrades de les permeses, el consistori ha anunciat que s'obriran diligències per multar els hotels. Tant les inspeccions com la carta als hotels i majoristes de viatges són iniciatives que s'afegeixen a les recentment aprovades ordenances de civisme i convivència ciutadana i la de via pública per canviar el model turístic de Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.