Societat

Els estudiants aproven marxar dissabte del rectorat i la UB suspèn el desallotjament

El director general de la Policia assegura que esperaran a veure si els concentrats “compleixen amb la seva paraula”

Manel Prat reitera que buscaran “fins al límit possible tots els mitjans alternatius per no haver d'entrar a la universitat”

El rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) ha deixat en suspens la petició de desallotjament de l'edifici històric feta als Mossos d'Esquadra després de la decisió presa pels estudiants en assemblea d'abandonar l'ocupació aquest dissabte. Si no es compleix aquest fet, però, el rectorat reactivarà la petició de desallotjament a la policia catalana, segons han explicat fonts de la universitat.

El rectorat de la UB va demanar aquest dijous als Mossos d'Esquadra que desallotgessin l'edifici històric situat a la plaça Universitat, ocupat per desenes d'estudiants que hi han passat, de moment, dues nits. Tot i això, l'equip rector va traslladar als estudiants que, si acceptaven marxar dissabte, no hi hauria desallotjament policial.

Davant d'aquesta situació, els estudiants van decidir en assemblea mantenir la tancada fins dissabte, dia en què es posaria fi a l'ocupació. Per aquest motiu, el rectorat ha decidit deixar en stand by la petició de desallotjament feta als Mossos a l'espera que els concentrats compleixin amb la seva paraula i abandonin aquest dissabte l'edifici de la plaça Universitat.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Manel Prat, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que en aquests moments s'està mirant “com evolucionen les negociacions tant per part del rectorat com per part dels Mossos” i que caldrà esperar si els estudiants “compleixen realment amb la seva paraula” d'abandonar dissabte l'edifici. Prat ha reiterat que buscaran “fins al límit possible tots els mitjans alternatius per no haver d'entrar a la universitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.