Societat

oci

Neix una plataforma d'entitats contra Eurovegas

Una vintena de grups ecologistes, partits polítics i sindicats del Baix Llobregat inicien una campanya

Volen conscienciar la ciutadania i les administracions dels perills que comporta el pla

Eurovegas, el complex de casinos i hotels que el magnat Sheldon Adelson es planteja instal·lar al delta del Llobregat –és una possibilitat, ja que encara no s'ha decidit entre aquests terrenys i els madrilenys– portarà al territori màfies i prostitució, destruirà un aqüífer vital per a èpoques de sequera, eliminarà els conreus de l'horta, malmetrà l'hàbitat dels ocells i lluny de crear ocupació per als catalans, suposarà un pas enrere en els drets laborals. Aquest és el negre panorama que dibuixaven ahir els representants de la vintena d'entitats que es van aplegar a Viladecans per tractar de posar en comú idees que ajudin a aturar “un projecte extraordinàriament insostenible”, tal com va qualificar-lo un del centenar d'assistents.

“No s'hi pot edificar més.” “És un perill per a l'aqüífer.” “La terra és de tota la comunitat.” “Segueix el model del totxo que no ens farà sortir de la crisi.” Aquestes són algunes de les raons que es van sentir ahir i que han fet que entitats ecologistes que treballen al delta, com ara Ecologistes en Acció, Depana i Salvem Olivaretes; partits polítics com ara ERC, ICV i EUiA i sindicats com per exemple Unió de Pagesos iniciïn una campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat d'aturar el projecte.

D'iniciatives, en van sortir unes quantes. Les entitats organitzaran una passejada popular pels terrenys que proposa la Generalitat al magnat. Intentaran que els ajuntaments s'hi pronunciïn amb mocions. Estudiaran una recollida de firmes per dur el cas al Parlament i potser a instàncies europees. Difondran la campanya a les xarxes socials d'internet i intentaran crear assemblees locals de suport.

LA FRASE

Hi ha moltes raons econòmiques i socials per dir “no” a un projecte especulatiu que durà màfies i prostitució
Ricard Caba
membre de salvem olivaretes

Onze milions de visitants previstos

R.M.B.

El promotor del complex Eurovegas assegura que el complex atraurà 11 milions de visitants durant els primers 15 anys d'implantació, que gastarien en aquest període 15.500 milions d'euros. L'estudi que ha fet Las Vegas Sands es basa en l'impacte del resort construït a Singapur el 2010. L'any passat van visitar Catalunya 10 milions de persones, i amb Eurovegas s'incrementaria la despesa diària entorn d'un 20%, segons el promotor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.